Ontmoet jouw toekomstige collega's

Het verhaal van Yentl

Als schoolverlater koos Yentl voor een job dicht bij huis. “Na enkele studentenjobs in een winkel, koos ik bewust om in de lijn van mijn studies werk te zoeken. Technieker worden, was me dan ook op het lijf geschreven. En de kans om op vijf minuten van huis te werken, die liet ik niet liggen Al nam ik toch eerst twee maanden vakantie vooraleer ik aan de slag ging,” blikt Yentl terug op zijn start bij Ontex.  

Hij startte in het team van de mechaniekers en kreeg na zes maanden een opleiding automatisatie, zodat hij steeds polyvalenter kon ingezet worden. “Door steeds extra kennis op te doen, kan ik na minder dan drie jaar in zowat de hele productiehal inspringen, zowel op vlak van printers als op vlak van automatisatie. Best wel cool om als jonge gast van 22 al zo’n verantwoordelijkheid te krijgen.” 

De variatie is voor Yentl het tofste aspect van zijn job. “Elke dag kom ik voor nieuwe uitdagingen te staan. En bij elk probleem, leer ik weer wat bij. Als technieker kan je moeilijk voorspellen wat de dag zal brengen. En die afwisseling maakt dat het nooit verveelt. We gebruiken vooral onze ervaring en een portie gezond boerenverstand om tot een oplossing te komen zodat de machines snel weer kunnen draaien.”  

Het verhaal van Mathias

Na een opleiding tot mechanieker in het Belgische leger, ging Mathias aan de slag als technieker bij Ontex. “Als technisch expert draai je mee in het hart van de productie. Ideaal om het bedrijf van binnenuit te leren kennen.” Na een viertal jaar maakte hij de overstap naar het magazijn. “Door de komst van ons derde kindjes zocht ik een job met een ander shiftregime. Ik wou absoluut bij Ontex blijven en rolde zo de magazijn-wereld in. Een ervaring waar ik tot op vandaag nog op terugval.”  

In 2020 waagde Mathias zijn kans en solliciteerde intern voor de functie van Werkvoorbereider, een uitdagende en bovenal gevarieerde job: “Ik hou van mijn job in alle aspecten. Wat ik vooral graag doe, is de plannen van de machines induiken en alles uitpluizen om onderdelen te bestellen. Nadien giet ik alles in werkorders zodat onze techniekers geplande taken kunnen uitvoeren. En dankzij een nauwkeurige administratie wordt alles netjes geregistreerd.”   

Over de vraag wat de grootste troef van Ontex is, hoeft Mathias niet lang te twijfelen: “De kansen die je hier krijgt! Neem mezelf als voorbeeld: ik heb geen groots diploma, maar toch kreeg ik de kans om als technieker te starten. Het was een verademing na de vele mislukte sollicitaties. Bovendien heb ik ondertussen al mooie stappen kunnen zetten, iets waar ik erg dankbaar voor ben.”  

Het verhaal van Ali

Ali is dankzij de opleiding die hij genoot een beetje een vreemde eend in de bijt in onze groep van techniekers. Hij koos immers geen klassieke studies van elektromechanica of elektriciteit, wel een opleiding als lijnpiloot. “Bij mijn aankomst in België besliste ik om nog tijdens mijn studies te starten bij Ontex. Ik kreeg er een kans en greep die met beide handen.” Hij startte als inpakker in de productiehal en groeide al snel door naar operator. Ondertussen bouwde hij verder aan zijn kennis van het Nederlands.  

Zijn gedrevenheid om steeds bij te leren overtuigde Ali om zijn kans te wagen als technieker. Twee jaar later is Ali expert in de automatisatie en printers van zowat alle productielijnen. “Ik hou van de variatie die de job als technieker met zich meebrengt. Bovendien kom ik ook in contact met veel verschillende mensen en kan ik anderen echt helpen. Die collegiale sfeer maakt Ontex echt uniek.” De liefde voor zijn vak is zo groot dat zijn piloten-carrière eerder iets voor zijn vrije tijd werd.  

Het helpen van anderen uit zich niet alleen in zijn job als technieker. Ali stelde zich ook kandidaat als EHBO’er en werd lid van de interne brandweerploeg. Een regelmatige opfrissingscursus hoort erbij. “Het is mijn manier om een extra steentje bij te dragen aan een geweldig team en een fijne werkgever.”    

Het verhaal van Peter

Meer dan 26 jaar geleden vervoegde Peter ons bedrijf. Hij zag het uitgroeien van een lokale producent tot een wereldspeler op vlak van hygiëneproducten. “Ik ben gestart als mechanieker, een logisch vertrekpunt voor iemand die graag aan machines sleutelt. Na een tijdje kreeg ik de kans om ploegbaas te worden, een job waarin ik mijn liefde voor techniek kon doorgeven aan anderen.”   

Doorheen de jaren was Peter getuige van de evoluties die Ontex doormaakte: “Op technisch vlak beweegt hier altijd wel iets. Constant blijven bijleren, is dan ook cruciaal. Ook ik stond niet stil. Zo werkte ik een tijdje als planner, als trainer, als verantwoordelijke voor het preventief onderhoud en ook als Operations Maintenance coördinator. Het leuke was dat ik in die job mijn 26 jaar ervaring kon gebruiken om mijn team te coachen. Techniekers ondersteunen op een eerlijke en menselijke manier, daar draait het om.”    
Vanaf november 2022 is hij gestart als senior planner. Hier komt zijn ervaring uit het verleden als planner goed van pas

“Ontex is een bedrijf dat werkzekerheid biedt dicht bij huis,” geeft Peter nog aan. “En als team gaan we elke uitdaging aan, hoe complex de technologie ook is. En slagen we in ons opzet, dan is het feest. Dan trakteer ik met plezier op koffiekoeken of donuts!”